Αρχική Σελίδα
Επικοινωνήστε μαζί μας ΚΕΠ Δημοσκοπήσεις Σύνδεσμοι Χάρτης Ιστοχώρου Βρείτε μας στο Facebook Blog
  Αρχική Σελίδα  
Αποφάσεις
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Γραφείο Τύπου » Δελτία Τύπου | Ανακοινώσεις | Προγραμματισμός Εκδηλώσεων | Εκδηλώσεις | Πολυμέσα | Άρθρα | Δημοτικές Εκλογές | Media Kit
Δελτία Τύπου | 01/08/2019 Επιστροφή
Ολοκληρώθηκε η πρώτη διανομή τροφίμων για το 2019, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής» (ΤΕΒΑ) 2018 - 2019

Δ/νση: Αθηνών 37 & Ρήγα Φεραίου, Τ.Κ. 190 10, Καλύβια Θορικού ▪ Τ. 2299320300, Φ. 2299048289 ▪ e-mailteva.anattikis@gmail.com▪ Πληροφορίες: κ. Σταμάτης Γκίνης

Σαρωνικός, 31 Ιουλίου 2019
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ολοκληρώθηκε η πρώτη διανομή τροφίμων για το 2019, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής» (ΤΕΒΑ) 2018 - 2019
 
Η Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής υλοποιεί το Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ)και το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 
Το Πρόγραμμα αφορά τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών σε δικαιούχους, οι οποίοι είναι αποκλειστικά ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και έχουν κάνει τροποποίηση της αίτησης τους, ώστε να είναι δικαιούμενοι και του προγράμματος «Επισιτιστικής και  Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής  Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».
 
Στην Κοινωνική Σύμπραξη Ανατολικής Αττικής, της οποίας επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Σαρωνικού, συμμετέχουν συνολικά 13 Δήμοι και συγκεκριμένα οι Δήμοι Σαρωνικού, Αχαρνών, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Διονύσου, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Παιανίας, Παλλήνης, Ραφήνας-Πικερμίου, Σπάτων-Αρτέμιδος, Ωρωπού.
Στις 15/7/2019, ξεκίνησε η πρώτη διανομή για το 2019, η οποία εντάσσεται στον νέο κύκλο διανομών του ΤΕΒΑ 2018 – 2019 και ολοκληρώθηκε στις 30/7/2019.
Οι ωφελούμενοι της 1ης διανομής ανήλθαν στους 12.000 περίπου από το σύνολο των δήμων εταίρων της σύμπραξης και δεν παρατηρήθηκαν ελλείψεις ή άλλα προβλήματα κατά τις διανομές. Διανεμήθηκαν νωπά τρόφιμα και είδη παντοπωλείου καθώς και είδη Βασικής Υλικής Συνδρομής.
 
Παράλληλα, στο πλαίσιο υλοποίησης, της πράξης, υλοποιήθηκε δέσμη συνοδών δράσεων σύμφωνα με τις προδιαγραφές του έργου:
  1. Συμβουλευτική ωφελουμένων σε θέματα διατροφής και σπατάλης τροφίμων
  2. Ενημέρωση ωφελουμένων για θέματα υγείας
  3. Ψυχολογική ενδυνάμωση εφήβων και νέων
  4. Δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων
  5. Αθλητικές δραστηριότητες παιδιών
  6. Πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες ωφελουμένων και εθελοντών
  7. Δράσεις συμβουλευτικής ωφελουμένων σε θέματα καλής υγείας και φυσικής κατάστασης
  8. Ενημέρωση ωφελουμένων περί συμμετοχικής διακυβέρνησης και εθελοντισμού
 
Ο Δήμαρχος Σαρωνικού και Πρόεδρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Ανατολικής Αττικής, κ. Γιώργος Σωφρόνης, δήλωσε σχετικά:
«Με το πρόγραμμα αυτό, επιδιώκουμε και φέτος να προσφέρουμε μια ουσιαστική βοήθεια σε συνανθρώπους μας που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν τα θεμελιώδη για την επιβίωσή τους. Δυστυχώς, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, η κρίση είναι ακόμα εδώ, όπως είναι και η ανεργία, η φτώχεια και η ανέχεια.
Η Αυτοδιοίκηση για μια ακόμη φορά πρωταγωνιστεί στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και στηρίζει στην πράξη τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματική ανάγκη.» 
 
 
 
Επιστροφή
Web TV Δήμου Σαρωνικού