Αρχική Σελίδα
Επικοινωνήστε μαζί μας ΚΕΠ Δημοσκοπήσεις Σύνδεσμοι Χάρτης Ιστοχώρου Βρείτε μας στο Facebook Blog
  Αρχική Σελίδα  
Αποφάσεις
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Γραφείο Τύπου » Δελτία Τύπου | Ανακοινώσεις | Προγραμματισμός Εκδηλώσεων | Εκδηλώσεις | Πολυμέσα | Άρθρα | Δημοτικές Εκλογές | Media Kit
Δελτία Τύπου | 05/12/2018 Επιστροφή
1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό απέσπασαν μαθητές του 2ου ΓΕΛ Καλυβίων

Σαρωνικός, 5/12/2018
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό
απέσπασαν μαθητές του 2ου ΓΕΛ Καλυβίων
 
Πρώτο βραβείο απέσπασαν τρεις μαθητές του 2ου ΓΕΛ Καλυβίων, στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ποντιακός  Ελληνισμός,  μνήμες  και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον»,που διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Πρόκειται για τους μαθητές Α. Πασχαλίδη, Ι. Μπέλλο και Α. Λουκάκη, οι οποίοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό με την μαθητική ταινία "Εσθήρ Πίντο – Μαρίκα Γρηγοριάδου – Στερίνα  Ταμπώχ". Την προσπάθεια των μαθητών στήριξε ο Δήμος Σαρωνικού, καλύπτοντας το κόστος της μετάβασης της ομάδας στη Θεσσαλονίκη, για τη συλλογή του απαραίτητου υλικού. 

Στόχος του διαγωνισμού είναι να γνωρίσουν οι μαθητές όλων των βαθμίδων, στην Ελλάδα και στην ομογένεια, την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού καθώς και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της χώρας και στη διαμόρφωση της πολιτιστικής της ταυτότητας. 

Η απονομή των βραβείων για τη φετινή χρονιά έγινε τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου  Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης,  με τη συμμετοχή 800 μαθητών και εκπαιδευτικών από 45 σχολεία, από όλη την Ελλάδα. 

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης δήλωσε σχετικά«Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στην καθηγήτριά τους, για τη σημαντική αυτή πανελλαδική διάκριση. Προσέγγισαν με τη δική τους, ξεχωριστή ματιά, ένα σημαντικό κομμάτι τις ιστορίας του ελληνισμού και επιβεβαίωσαν ότι, με την κατάλληλη ενθάρρυνση, η νέα γενιά μπορεί να αποκτήσει δημιουργική επαφή με την ιστορική μνήμη και την κληρονομιά του τόπου μας. Είμαστε υπερήφανοι που πιστέψαμε από την αρχή και στηρίξαμε αυτή την εξαιρετική προσπάθεια. Εύχομαι ακόμη περισσότερες επιτυχίες και διακρίσεις στο μέλλον.» 
 
Επιστροφή
Web TV Δήμου Σαρωνικού