Αρχική Σελίδα
Επικοινωνήστε μαζί μας ΚΕΠ Δημοσκοπήσεις Σύνδεσμοι Χάρτης Ιστοχώρου Βρείτε μας στο Facebook Blog
  Αρχική Σελίδα  
Αποφάσεις
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Γραφείο Τύπου » Δελτία Τύπου | Ανακοινώσεις | Προγραμματισμός Εκδηλώσεων | Εκδηλώσεις | Πολυμέσα | Άρθρα | Δημοτικές Εκλογές | Media Kit
Δελτία Τύπου | 26/11/2018 Επιστροφή
Λαχανόκηποι στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Σαρωνικού

Σαρωνικός, 26/11/2018
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Λαχανόκηποι στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Σαρωνικού
 
Στο πλαίσιο των δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησηςτων παιδιών, ξεκίνησε η δημιουργία λαχανόκηπων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Σαρωνικού. 
 
Οι δύο πρώτοι λαχανόκηποι δημιουργήθηκαν στον Παιδικό Σταθμό Καλυβίων, την Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κουβαρά, την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου. Με τη βοήθεια γεωπόνου, τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό, ήρθαν σε επαφή με την γη και τους σπόρους και φύτεψαν λαχανικά, που αποτελούν βασικά στοιχεία της μεσογειακής διατροφής. 
 
Μέσα από την ενασχόληση με το λαχανόκηπο, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν βιωματική σχέση με τη φύση, να γνωρίσουν τη θαυμαστή λειτουργία της και να καλλιεργήσουν την οικολογική τους συνείδηση. Παράλληλα, η ενεργός συμμετοχή στην παραγωγή και τη συγκομιδή των λαχανικών, βοηθά τα παιδιά να ενισχύσουν την υπευθυνότητα και την αυτοπεποίθησή τους, αλλά και να υιοθετήσουν καλές διατροφικές συνήθειες τώρα και στο μέλλον. 
 
Στο επόμενο διάστημα η δράση θα επεκταθεί σε όλους τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούςτου Δήμου Σαρωνικού. 
 
Όπως ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης«Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη διαρκή αναβάθμιση της λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας, ώστε να παρέχουν υψηλού επιπέδου φροντίδα, αλλά και ουσιαστική διαπαιδαγώγηση. Αυτό ακριβώς το σκοπό υπηρετεί η δημιουργία των λαχανόκηπων, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν, να χαρούν, να διαμορφώσουν μια θετική, υπεύθυνη στάση απέναντι στην τροφή και στο περιβάλλον.Ευχαριστούμε θερμά τη Γεωπονική Καλυβίων και το γεωπόνο, κ. Τάσο Δράκο, για την πολύτιμη βοήθειά τους σε αυτή την προσπάθεια
Εύχομαι στους μικρούς μας κηπουρούς καλή σπορά και καλή σοδειά.»
 
 
 
Επιστροφή
Web TV Δήμου Σαρωνικού