Αρχική Σελίδα
Επικοινωνήστε μαζί μας ΚΕΠ Δημοσκοπήσεις Σύνδεσμοι Χάρτης Ιστοχώρου Βρείτε μας στο Facebook Blog
  Αρχική Σελίδα  
Αποφάσεις
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Γραφείο Τύπου » Δελτία Τύπου | Ανακοινώσεις | Προγραμματισμός Εκδηλώσεων | Εκδηλώσεις | Πολυμέσα | Άρθρα | Δημοτικές Εκλογές | Media Kit
Δελτία Τύπου | 11/06/2018 Επιστροφή
Εγκαινιάστηκε η 1η Υπαίθρια Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στο Δήμο Σαρωνικού

Σαρωνικός, 11/6/2018
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Εγκαινιάστηκε η 1η Υπαίθρια Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη στο Δήμο Σαρωνικού
 
Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 1ηςΥπαίθριας Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης, που δημιούργησε το 2οΝηπιαγωγείο Καλυβίων, σε συνεργασία με τον Δήμο Σαρωνικού και την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο χώρο αναψυχής και αθλοπαιδιών της οδού Γεωργίου Μ. Γκίνη στα Καλύβια. 

Η υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω»,το οποίο υλοποιείται από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός και το Ίδρυμα Λαμπράκη, με στόχο την καλλιέργεια του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, καθώς και την ενίσχυση μιας στάσης ζωής ενεργού πολίτη στους μαθητές. 

Κατά το χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σωφρόνης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η συγκίνησή μας, γιατί ο χώρος αυτός – που πριν από τρία χρόνια ήταν ένα ακόμη χωράφι – σήμερα έχει αλλάξει όψη και φιλοξενεί πλέον την πρώτη ανοιχτή ανταλλακτική βιβλιοθήκη στο Δήμο μας. Η δράση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, γιατί φέρνει το βιβλίο πιο κοντά στα παιδιά, δίνοντάς τους την ευκαιρία να το ανακαλύψουν στον ελεύθερο χρόνο τους, την ώρα του παιχνιδιού και της αναψυχής. Τους δίνει ένα κίνητρο να ανακαλύψουν τους θησαυρούς των βιβλίων και να αγαπήσουν την ανάγνωση. Θέλω γι’ αυτό να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τόσο τη Διευθύντρια του 2ου Νηπιαγωγείου, κ. Λίζα Σπύρου, όσο και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Ηλία Μπουκοβάλα, που εργάστηκαν για την υλοποίηση μιας τόσο αξιόλογης πρωτοβουλίας.»

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού τόνισε ότι στόχος του Δήμου είναι η δημιουργία υπαίθριων ανταλλακτικών βιβλιοθηκών σε κοινόχρηστους χώρους σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, ενώ παρότρυνε τους γονείς να στηρίξουν τη λειτουργία της βιβλιοθήκης, προσφέροντας βιβλία για ανταλλαγή. 

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρόντες, εκτός από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ήταν η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Μαίρη Κόλλια, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» Δήμου Σαρωνικού κ. Δημήτρης Λιοδακάκης και εκπρόσωποι του 7ου και του 9ου Νηπιαγωγείου Παλλήνης, συνεργαζόμενων σχολείων στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω», οι οποίοι δώρισαν βιβλία στη νέα υπαίθρια ανταλλακτική βιβλιοθήκη και στον Δήμαρχο Σαρωνικού. 
 
Επιστροφή
Web TV Δήμου Σαρωνικού