Αρχική Σελίδα
Επικοινωνήστε μαζί μας ΚΕΠ Δημοσκοπήσεις Σύνδεσμοι Χάρτης Ιστοχώρου Βρείτε μας στο Facebook Blog
  Αρχική Σελίδα  
Αποφάσεις
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Γραφείο Τύπου » Δελτία Τύπου | Ανακοινώσεις | Προγραμματισμός Εκδηλώσεων | Εκδηλώσεις | Πολυμέσα | Άρθρα | Δημοτικές Εκλογές | Media Kit
Δελτία Τύπου | 07/01/2018 Επιστροφή
Μήνυμα ενότητας στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου Σαρωνικού

Σαρωνικός, 7/1/2018
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Μήνυμα ενότητας στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας
του Δήμου Σαρωνικού
 
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου Σαρωνικού, την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018, στο Αμφιθέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου.

Συνεχίζοντας έναν θεσμό που ξεκίνησε το 2017, η πρωτοχρονιάτικη εορταστική εκδήλωση ήταν ενιαία για όλες τις Δημοτικές Ενότητες, ενώ συνοδεύτηκε από ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό δρώμενο, για το οποίο συνεργάστηκαν όλοι οι πολιτιστικοί φορείς που λειτουργούν υπό την εποπτεία του Νομικού Προσώπου του Δήμου Σαρωνικού, «Αριστόδικος». Συγκεκριμένα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, τα Θεατρικά Εργαστήρια, το Τμήμα Ελληνικών Χορών και η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Σαρωνικού συνέπραξαν για δεύτερη χρονιά, για τη δραματοποίηση διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τα οποία παρουσίασαν στην παράσταση με τίτλο «Να τα πούμε;».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ.  Γιώργος Σωφρόνης, τόνισε στον χαιρετισμό του,

«Φέτος, έχουμε και πάλι τη χαρά να γιορτάζουμε μαζί το ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς Είμαστε όλοι εδώ, για να δώσουμε ένα μήνυμα ομοψυχίας, συμπόρευσης και αλληλεγγύης από άκρη σε άκρη του Δήμου μας. Για να επαναλάβουμε ότι στο Δήμο Σαρωνικού δεν υπάρχουν περισσότερο ή λιγότερο σημαντικές περιοχές. Δεν υπάρχει «κέντρο» και «περιφέρεια». Κάθε Δημοτική Ενότητα, κάθε περιοχή, κάθε γειτονιά έχει για εμάς σημασία. Κάθε δημότης έχει το ίδιο δικαίωμα σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη καθημερινότητα, το δικαίωμα σε ποιοτικές και χρήσιμες υπηρεσίες.»

Ο κ. Σωφρόνης έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα με ευχές για καλή χρονιά στους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε όλους όσοι συνεισφέρουν στο καθημερινό έργο του Δήμου. Συνεχάρη ιδιαίτερα τα στελέχη των τεσσάρων πολιτιστικών φορέων, που συνεργάστηκαν για τη δημιουργία της παράστασης, με την οποία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Στον εξωτερικό χώρο του Αμφιθεάτρου μοιράστηκαν κεράσματα και πρωτοχρονιάτικη πίτα σε όλους τους παρευρισκόμενους, ενώ το συμβολικό φλουρί αντιστοιχούσε σε ένα έργο τέχνης, προσφορά της Πολιτιστικής Εταιρίας Σαρωνικού «ΠΕΣ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής κ.κ. Γ. Βλάχος, Θ. Μπούρας, Β. Οικονόμου, Κ. Κατσίκης και Γ. Μαυρώτας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής κ. Π. Φιλίππου, ο Πολιτευτής Α. Τσώκος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, Τοπικοί Σύμβουλοι, ο Συμπαραστάτης του Δημότη κ. Ε. Μιχάλης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου. 
 
Επιστροφή
Web TV Δήμου Σαρωνικού