Αρχική Σελίδα
Επικοινωνήστε μαζί μας ΚΕΠ Δημοσκοπήσεις Σύνδεσμοι Χάρτης Ιστοχώρου Βρείτε μας στο Facebook Blog
  Αρχική Σελίδα  
Αποφάσεις
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Γραφείο Τύπου » Δελτία Τύπου | Ανακοινώσεις | Προγραμματισμός Εκδηλώσεων | Εκδηλώσεις | Πολυμέσα | Άρθρα | Δημοτικές Εκλογές | Media Kit
Δελτία Τύπου | 04/09/2017 Επιστροφή
Εθελοντικό Πρόγραμμα ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ « 3-13 έτοιμοι για το σχολείο » για ΟΛΑ τα παιδιά του Δήμου

                  Σαρωνικός, 4/9/2017
 
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
« 3-13 έτοιμοι για το σχολείο »
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Απολογιστική Αναφορά του προγράμματος για το έτος 2016-2017
 
Ο Δήμος Σαρωνικού στα πλαίσια των συνεχιζόμενων κοινωνικών δράσεων για ενημέρωση και πρόληψη, προσφέρει σε όλα τα παιδιά του Δήμου μας ηλικίας από 3 μέχρι 13 χρονών, τη δυνατότητα για δωρεάν λογοθεραπευτική και μαθησιακή αξιολόγηση, σε συνεργασία με το επιστημονικό κέντρο «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ», το οποίο προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του και δραστηριοποιείται  πάνω από 22 χρόνια στον Δήμο μας ενημερώνοντας και στηρίζοντας παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Ο στόχος του ελέγχου είναι να εντοπιστούν έγκαιρα πιθανές γλωσσικές, μαθησιακές και γραφοκινητικές δυσκολίες (δυσλεξία κ.α.), με σκοπό είτε την αποκατάσταση, πριν την εισαγωγή των παιδιών στο Δημοτικό σχολείο, είτε την βελτίωση των σχολικών  επιδόσεων όσων παιδιών φοιτούν ήδη.

Το πρόγραμμα 3-13 λειτούργησε το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο 2016 έως τον Ιούλιο 2017. Συνολικά παρείχε υπηρεσίες αξιολόγησης και διάγνωσης δυσκολιών, ενημέρωσης και καθοδήγησης σε συνολικά 85 οικογένειες. Από αυτές, περισσότερες από 50 οικογένειες οι οποίες απευθύνθηκαν στο πρόγραμμα, αναγνωρίστηκε ανάγκη και παραπέμφθηκαν σε δημόσιους φορείς και ξεκίνησαν προγράμματα ειδικής αγωγής.

Για την εξασφάλιση της επιστημονικής παροχής των υπηρεσιών του προγράμματος, το κέντρο «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» συνεργάστηκε με λογοθεραπευτές εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους , παιδοψυχίατρο και κοινωνικό λειτουργό. Σε πολλές περιπτώσεις οι γονείς είχαν αίτημα για συμβουλευτική σε ψυχολογικά, οικογενειακά και θέματα σχέσεων με τα παιδιά τους. Για τους λόγους αυτούς χρειάστηκε να γίνουν περισσότερες συναντήσεις.

Οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων, αλλά και οι ίδιοι οι γονείς που αναγνωρίζουν την ανάγκη του παιδιού τους, θα μπορούν και φέτος να τηλεφωνήσουν και να ζητήσουν τον έλεγχο, δωρεάν με ένα απλό τηλεφώνημα.

Οι συνεδρίες αξιολόγησης θα πραγματοποιούνται με ραντεβού, από έμπειρη και διακεκριμένη  θεραπεύτρια του επιστημονικού κέντρου «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ» κάθε Δευτέρα 2-4μ.μ. στο τηλέφωνο 22910 71448, στο Λαγονήσι στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου στην οδό Καλυβίων 61 και στην Ανάβυσσο στο κτίριο του ΚΑΠΗ, στον 1ο όροφο, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου 19.   Παράλληλα οι γονείς θα ενημερώνονται αναλυτικά και θα καθοδηγούνται από κοινωνική λειτουργό για την διαδικασία έγκρισης θεραπειών από τα ταμεία τους.

Ώρες γραφείου κάθε Δευτέρα 2-4μ.μ. κατόπιν ραντεβού

Τηλέφωνο για ραντεβού 22910 71448
 
Θεωρούμε άκρως επιτυχημένο το πρόγραμμα «3-13». Ευχόμαστε καλή συνέχεια και στον 2ο χρόνο της λειτουργίας του.
 
Επιστροφή
Web TV Δήμου Σαρωνικού