Αρχική Σελίδα
Επικοινωνήστε μαζί μας ΚΕΠ Δημοσκοπήσεις Σύνδεσμοι Χάρτης Ιστοχώρου Βρείτε μας στο Facebook Blog
  Αρχική Σελίδα  
Αποφάσεις
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Γραφείο Τύπου » Δελτία Τύπου | Ανακοινώσεις | Προγραμματισμός Εκδηλώσεων | Εκδηλώσεις | Πολυμέσα | Άρθρα | Δημοτικές Εκλογές | Media Kit
Δελτία Τύπου | 02/02/2016 Επιστροφή
Ξεκίνησαν οι συνδέσεις στο αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων του Δήμου Σαρωνικού.

Ο Δήμος Σαρωνικού προχωρά σταδιακά στην ολοκληρωμένη λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου. Με αφετηρία τη Δημοτική Ενότητα Καλυβίων, εν προκειμένω τις κατοικίες εντός σχεδίου πόλεως Καλυβίων, ξεκινούν οι συνδέσεις με το αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων του Δήμου.
 
Αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες και τον ιδιαίτερα επιφορτισμένο οικογενειακό προϋπολογισμό, ο Δήμος Σαρωνικού, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Σωφρόνη, προέβη στην απόφαση εξόφλησης του κόστους σύνδεσης σε 6 τετραμηνιαίες δόσεις. Ουσιαστικά, ο κάθε ιδιοκτήτης θα αποπληρώσει το κόστος σύνδεσης εντός δύο ετών, με στόχο να επιβαρυνθεί το δυνατόν λιγότερο το μηνιαίο εξοδολόγιο κάθε οικογένειας.
 
Στο ίδιο σκεπτικό κινήθηκε και η απόφαση για τον καθορισμό του τέλους αποχέτευσης. Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει συνήθως, ο Δήμος Σαρωνικού καθορίζει το τέλος αποχέτευσης, υπολογίζοντας το 50% της κατανάλωσης ύδατος του κάθε νοικοκυριού και όχι το 70%, όπως το υπολογίζουν οι περισσότεροι Δήμοι.
 
«Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που ένα τόσο σημαντικό έργο υποδομής ξεκινά να μπαίνει σε λειτουργία σταδιακά. Είναι αδιανόητο η Ανατολική Αττική και ο Δήμος μας εν έτει 2016 να στερείται αποχετευτικού δικτύου. Είναι αδιανόητο να παιδιά μας να παίζουν δίπλα σε φρεάτια που αναδύουν δυσοσμία, είναι αδιανόητο να κινδυνεύουμε να χάσουμε τον υδάτινο πλούτο των θαλασσών μας και τη μοναδική βιοποικιλότητα της περιοχής, λόγω και της έλλειψης αποχετευτικού δικτύου. Με αφετηρία το κεντρικό οικισμό των Καλυβίων και πολύ σύντομα την έναρξη των συνδέσεων και στον Κουβαρά, εργαζόμαστε για τη δημιουργία των καλύτερων συνθηκών διαβίωσης για εμάς και τα παιδιά μας, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος που μας φιλοξενεί όλους. Έχουμε την τύχη και τη χαρά να ζούμε
 
περιτριγυρισμένοι από ένα μοναδικό οικοσύστημα, το οποίο έχουμε την ευθύνη και την υποχρέωση να διατηρήσουμε και να κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές. Φυσικά, η επίλυση του αποχετευτικού του παραλιακού μετώπου παραμένει πρώτη προτεραιότητά μας και κύριος στόχος μας», τόνισε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Σωφρόνης προτρέποντας τους κατοίκους να κάνουν τις συνδέσεις των οικιών τους με το αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων του Δήμου.
 
Η αρμόδια υπηρεσία με σχετική ανακοίνωση προσκαλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων, των οποίων οι ιδιοκτησίες βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως Καλυβίων, να προσέλθουν στο Δημαρχείο Σαρωνικού προκειμένου να ενημερωθούν για τις διαδικασίες σύνδεσης του ακινήτου τους με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων του Δήμου. Ειδικότερα, η ανακοίνωση αφορά ιδιοκτησίες επί των παρακάτω οδών:
-Ρήγα Φεραίου (από Δημαρχείο μέχρι οδό Ελ. Βενιζέλου)
- Ανθ/στού Βας. Γεωργάκη
- Γεωρ. Παππά (από οδό Γ. Μακρυγιάννη μέχρι οδό Χρ. Πέτρου)
- Γεωρ. Μακρυγιάννη (από οδό Αντ. Λαδά μέχρι οδό Γεωρ. Παππά)
- Χρ. Ν. Πέτρου Αρχαιολόγου
- Μιχ. Καλαβρυτινού
-Κων. Αγγέλου (από οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι οδό Καλαβρυτινού)
- Νικ. Γ. Στάμου
- Ιωαν. Ιωάννου (από οδό Γκαρόν μέχρο οδό Ελ. Μιχάλη)
- Γεωρ. Μ. Γκίνη (από οδό Γκαρόν μέχρι οδό Σουνίου)
- Σουνίου (από οδό Γεωρ. Μ. Γκίνη μέχρι οδό Νικ. Γ Στάμου)
- Πάροδος Σωτ. Σταύρου (από οδό Σωτ. Σταύρου μέχρι οδό Σουνίου – ανατολικά δημοτ. Σχολείου)
- Αθαν. Δ. Μιχάλη
- Ελ. Βενιζέλου (από οδό Γκαρόν μέχρι οδό Ρ.Φεραίου)
- Σωτ. Σταύρου (από οδό Αθαν. Δ. Μιχάλη μέχρι οδό Ελ. Βενιζέλου)
- Χαρ. Παπαναστασίου (από οδό Αθάν. Δ. Μιχάλη μέχρι οδό Ελ. Βενιζέλου)
- Βας. Γ. Καρναμπάκου (από οδό Αθαν. Δ. Μιχάλη μέχρι οδό Ελ. Βενιζέλου)
 
Επιστροφή
Web TV Δήμου Σαρωνικού