Αρχική Σελίδα
Επικοινωνήστε μαζί μας ΚΕΠ Δημοσκοπήσεις Σύνδεσμοι Χάρτης Ιστοχώρου Βρείτε μας στο Facebook Blog
  Αρχική Σελίδα  
Αποφάσεις
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Γραφείο Τύπου » Δελτία Τύπου | Ανακοινώσεις | Προγραμματισμός Εκδηλώσεων | Εκδηλώσεις | Πολυμέσα | Άρθρα | Δημοτικές Εκλογές | Media Kit
Ανακοινώσεις | 11/07/2018 Επιστροφή
Έκθεση ΠΕΣ Πολύτροπον "Μπικίνι και άλλες θαλασσινές Ιστορίες" της Ντόρας Παπαδημητρίου, από 19 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου υπό την Αιγίδα του Δήμου Σαρωνικού.

Ο Πολιτιστικός Χώρος Τέχνης "ΠΕΣ Πολύτροπον" φιλοξενεί από τις 19 Ιουλίου έως και τις 12 Αυγούστου 2018 τα έργα της Ντόρας Παπαδημητρίου σε μία έκθεση με τίτλο
"Μπικίνι και άλλες θαλασσινές Ιστορίες".
Η έκθεση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Σαρωνικού. 
Εγκαίνια 19 Ιουλίου στις 20:00

 
 
Π.Ε.Σ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ
Προκοπίου Γκίνη 5 Καλύβια
τηλ.επικ.2299301466
ΝΤΟΡΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 
H Ντόρα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Ecole Speciale d’ Architecture ( Παρίσι 1981-83) και στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (Αθήνα 1983-88). Το1987 Συμμετέχει στη Γ΄ Μπιενάλε Νέων Καλλιτεχνών της Μεσογείου στη Βαρκελώνη.  
Από  το 1988 έως το 2002 εργάστηκε ως ελεύθερη επαγγελματίας εκπονώντας αρχιτεκτονικές μελέτες κατοικιών, γραφείων, εργοστασίων και δημόσιων χώρων. Από το 2002 έως σήμερα προΐσταται της Τεχνικής Υπηρεσίας του  Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και με την ιδιότητα της αυτή είναι και  υπεύθυνη για τα έργα συντήρησης του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών.  
Το 1999, σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες Δ. Μάνικα και Λ. Γεωργιάδη, απέσπασε το Α’  Βραβείο στον Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για τη Μελέτη της Πλατείας Συντάγματος. 
Το 1997 συμμετείχε σε ερευνητική ομάδα υπό τον ακαδημαϊκό Παύλο Μυλωνά για την δημιουργία της Ακαδημίας Πλάτωνος.
Από το 1992 συνεργάζεται σε διάφορα καλλιτεχνικά έργα δημόσιου χώρου ως σύμβουλος καλλιτεχνών και από το 2012 συμμετέχει σε ομαδικές καλλιτεχνικές εκθέσεις.
Το 2017, στα πλαίσια της ατομικής της έκθεσης “Farewell Kriezotou”, εκδόθηκε ο πρώτος κατάλογος με τα εικαστικά της έργα.
 
Στην έκθεση με τίτλο «Μπικίνι και άλλες θαλασσινές Ιστορίες» παρουσιάζει δύο συναφείς κύκλους έργων της:
(α) Μια σειρά collages  που εμπνεύστηκε από ορισμένες περιγραφές του βιβλίου «Η δημοκρατία στην παραλία» του Ηλία Καφάογλου, τα οποία αποτυπώνουν τη σχέση της μοντέρνας αντίληψης του χώρου και της ελληνικής νεωτερικότητας με την έλευση του μπικίνι στις ελληνικές παραλίες και στις κοινωνικές συμπεριφορές γενικότερα, και 
(β) την ενότητα «Θαλασσινές ιστορίες», η οποία αποτελείται από επεξεργασμένες φωτογραφίες, που ελήφθησαν από δύτες στο αγκυροβόλιο του Rio de Janeiro.
 
 
Επιστροφή
Web TV Δήμου Σαρωνικού