Αρχική Σελίδα
Επικοινωνήστε μαζί μας ΚΕΠ Δημοσκοπήσεις Σύνδεσμοι Χάρτης Ιστοχώρου Βρείτε μας στο Facebook Blog
  Αρχική Σελίδα  
Είσαστε εδώ: Αρχική Σελίδα » Παιδεία » Σχολεία
Βρεφονηπιακός Σταθμός Παλαιάς Φώκαιας

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας, ο νεόδμητος Βρεφονηπιακός Σταθμός 80 θέσεων, εγκαινιάστηκε την Κυριακή 10/10/2010 από το Νομάρχη Ανατολικής Αττικής, κ. Λεωνίδα Κουρή, και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Π. Φώκαιας, κ. Μανώλη Τσαλικίδη παρουσία δεκάδων πολιτών.
Μετά τον αγιασμό που τελέστηκε από τον π. Δημήτριο, ο Πρόεδρος της Κοινότητας πήρε το λόγο τονίζοντας τη σημασία της κατασκευής του έργου για την τοπική κοινωνία, λόγω της στήριξης που θα προσφέρει στις οικογένειες με εργαζόμενους και τους δύο γονείς. Παράλληλα, επεσήμανε την ποιότητα κατασκευής αλλά και την αισθητική του Βρεφονηπιακού Σταθμού, ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο 2011.
Στη συνέχεια ο κ. Τσαλικίδης τίμησε το Νομάρχη απονέμοντάς του αναμνηστική πλακέτα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Κουρής ήταν πάντα κοντά στην Κοινότητα Π. Φώκαιας όχι μόνο για την κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού αλλά και για μια σειρά σημαντικών έργων όπως το αλιευτικό καταφύγιο, η οδοποιία κ.α.».
Ο κ. Κουρής αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Π. Φώκαιας τόσο για τα λόγια του όσο και για την τιμή προς το πρόσωπό του, αναφέρθηκε στη δραστηριότητα της Νομαρχίας και ειδικότερα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς οι οποίοι αποτελούν σημαντικότατη κοινωνική υποδομή. Ο κ. Νομάρχης Αν. Αττικής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο αλιευτικό καταφύγιο Π. Φώκαιας για το οποίο όπως είπε, τα τεύχη δημοπράτησης των οριστικών μελετών είναι ήδη έτοιμα.
Τέλος, ο κ. Τσαλικίδης ξενάγησε τον κ. Νομάρχη και τους παρευρισκόμενους στους χώρους του καθόλα σύγχρονου και με τις τελευταίες προδιαγραφές διαμορφωμένου κτιρίου.
Στην τελετή των εγκαινίων ήταν παρόντες ο αντινομάρχης Αν. Αττικής κ. Ευαγγελίου, ο Δήμαρχος Καλυβίων και υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Π. Φιλίππου, ο Κοινοτάρχης Σαρωνίδας κ. Πέγκας, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Μπαρούτας, ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας Π. Φώκαιας κ. Τσούνης, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κκ. Μπουκοβάλας, Λάμπρου και Αποστόλου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Βολάκος, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων και υποψήφιοι στις επικείμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση.